dimecres, 27 de maig del 2009










Zàmbia

Es tracta de un dels països mes pobres del mon, en el que el 86% dels seus 10,3 milions d’hàbitats viuen en la pobresa.




Mapa de Zàmbia Mapa d'africa



SUPERFICIE 752.610Km
POBLACIÓ 11.922.000
DENSITAT hab/km 15,8 hab/km
CREXIMENT ANUAL (2005/2010)=1,9%
MORTALITAT INFANTIL 92,7 PER 1.000
ESPERANZA DE VIDA (2005/2010)=42,2 ANYS
ANALFABETISME 23,7% en homes/40,2%en dones
PIB TOTAL 19,918 MILIONS DE USS
PIB PER HAB 5,3 %
Alimentació
La greu combinació de factors climàtics,econòmics i socials a deixat a milions de persones amb ninguna alimentació i aigua potable.


Amb la greu reducció de rendiment de les colletes ,i en particular les colletes de cereals , amb el període de sèquia la meitat de les províncies de Zàmbia ha deixat uns 2,3 milions de persones necessitades de ajuda d’emergència.

LA CAMPAÑA DE ZÀMBIA DE PROMOCIO LACTANCIA MATERNA


El 19 de febrer del 2009 durant la cerimònia de la inauguració de la nova campanià de la promoció alimentaria de lactes i nens i nenes de curta edat. El govern de Zàmbia en que el Ministre de Salud de aquet país va enviar un clar missatge a totes les mares: que durant els primers sis mesos de vida dels seus fills els amamanten de manera exclusiva.


"La lactància materna exclusiva significa donar-les nomes llet materna als seus fills durant sis mesos de vida,ni aigua , almenys que sigui per raons mediques"

Va explicar el Ministre de Salud ,Kapembua Simbao.

Per tant ,es molt important que la lactància materna exclusiva es va convertí en la norma habitual en Zàmbia ja que la llet materna protegeix la Salud de les nenes i nens resulta essencial per la supervivència de ells mateixos.


UNA CAMPANIA NACIONAL


A fi de millorar la situació nutrició nal de tots els nens i nenes de Zàmbia , la nova Ministerial destaca la importància del armament exclusiu , que deu començar durant la primera hora posterior al naixement i continuar durant els primers sis mesos de vida. El objectiu de la campanià consisteix en augmentar considerablement la tesa de lactància materna exclusiu en Zàmbia .
En la reunió d'avui constitueix una important pas en la lluita de Zàmbia contra la desnutrició .


FUNDAMENTAL PER LA SUPERVIVENCIA INFANTIL


Durant la cerimònia de inauguració de la campanià , que es va portar a terme en la capital de Zàmbia , es va escoltar els testimonis de varis pares i mares de nens i nenes que recipient tractament contra la desnutrició en la clínica CHIAPOTA.

La protecció, el fomento i la ajuda a las practiques adequades de alimentació de las lactant-les i els nens i nenes de mitja edat són de importància Fundamentals amb respecte al augment de les probabilitats de la supervivència i la ajuda al creixement , la Salud i el desargollo de els petits. En aquell raspallament aquells nens i nenes denten a sofrir desnutrició, n’afermares i a morir .


"comentaris de la gent que viu a Zàmbia"

Maggie Mwenda, de 33 anys, que viu amb el seu marit i amb els seus 4 fills en Chaisa. La dona va explicar que durant dos mesos va portar els seus fills greument desnodrint-se al doctor “tradicional” perquè els donen tractaments.
Quan els meus fills bessons van començar a afermar-se ,ignorava per complet els sin tomes al igual que el resta de la família, en vaig convencé de que eres víctimes d’alimentació. El pitjo era que no podien jugar com a nens normals i pesaven el dia plorant.
Finalment,la senyora Mwenda escolto els consells d’una agent Sanitaria comunitària que li recomana que portis els seus fills a la clínica chipata, on els bessons van ser tardats amb èxit per el personal del i comunitari d’atenció de la terapèutica per als nens i nenes des nutrients, aquet programa que residia ajuda de UNICEF, que esta dirigit a emprat educar els pares i mares sobre practica saludable de alimentació.
Comentari:” em sento molt feliç per la educacions que rebia per mitjà de aquet programa.”
“Em enorgullem-se puc dir que ara conto amb la informació i els coneixements per alimentar educadament els meus fills, i podré ajudar altres mares per que o puguin fer.
Les medites prioritàries han de contempla
· Les satisfacció de les necessitats nutricionals dels poblador afectats, especialment els nens, mediatament el subministra terapèutics a els nens i suplements de vitamines minerals a les dones en edat de procrear. Mediant aquestes accions es beneficiarà a uns 50.000 nens i a les persones que ho tinguin al seu càrrec .
· La ajuda i la rehabilitació de els nens greument desnodrits medianament la capacitació de els organismes governamental i les operacions i les organitzacions no governamentals
· La col·laboració amb el ministra de Salud, el programa mundial d’aliments, la OMS i les ONG aliades per posar en practica un sistema de vigilància de la nutrició de la població afectada, i per la informació que aquella manera mes precisa i eficaç ajuda alimentaria.
· La construcció de fons d’aigua i la rehabilitació de pous d’aigua i pous de sondeig en els divuit districtes mes afectats, localitzats en les províncies orientals, meridionals i occidentals del país
A fi de prevenir els brotes de infermetats transigides per l’aigua i mitigar les conseqüències de la sèquia. El UNICEF transporta aigua als llocs on els necessiten.
· El Abastecimiento al poblador afectats de pitones d`aigua i tabletes de purificació de l’aigua. També com portar a terme campanyes de higiene i educació Sanitaria .
· El Ministre de educació i altres a fi de garantizar els nens afectats per la actual crisis continuen assistint a la escola. El UNICEF es proposa a millorar les instal·lacions d’aigua i enceniment ambiental i col·laborar amb el programa mundial d’aliments per donar raspallament als programes d’alimentació en les escoles que beneficar unes 90.000 nenes i uns 70.000 nens.
· Durant les situacions d’emergències els nens son particularment vulnerables al abús i la explotació. Es prestarà especial atenció al manteniment del funcionament de les escoles, a garantizar l’existència de llocs segurs per els nens, i a prevenir la partida de els assoliments obtinguts amb molt esforç en la matèria d’educació.



Les Nacions Unides i els seus aliats sol·liciten 71.396.209 de dolares de EEUU per garantizar la protecció i la vigència dels drets Fundamentals de la població de Zàmbia afectada per la crisis.

Organització que realitza la solitud
mont requerit (en dòlars EUA)
Organització per l’agricultura i alimentació.
2.604.000
Programa de les Nacions Unides per el desenvolupament.
340.000
Fondo de les Nacions Unides per la infància.
3.455.000
Fondo de població Nacions Unides
1.530.000
Programa mundial d’alimentació
61.662.209
Organització mundial de la Salud


Morts per causa de falta d’alimentacions
Tanmateix, la crisis humanitària supera àmpliament la crisi alimentari.
· Una 13 % dels nens sin zimbabweses han quedat huerfans per culpa del VIH.
· Casi un 13% de morts de nens menors de 5 anys es deu directament al VIH/SIDA. Anualment un 32.000 nens neixen infectats amb el VIH.
· Les teses de mortalitat infantil i de nens menor de 5 anys han augmentat de manera sostenia durant el dècim passat
· El paludisme, la diarrea i les infeccions de les vies respiratòries continuen sent les causes mes comunes de la mortalitat infantil.

Al voltant de un milió de persones constituïen sectors mes vulnerables de la població, que habiten les províncies meridionals i occidentals estan constituïdes per vells, nens i famílies a càrrec de dones, ací com les famílies discapacitats i els infermer i les vídues que no requereixen ajuda de una altres famílies. En moltes d’aquestes famílies n’hi ha huerfas i afectats per la pandèmia del VIH/SIDA.
IMATGES DE NENS A ZÀMBIA





CONCLUSIÓ
El que descobert amb aquet treball es la gran pobresa que hi ha a Zàmbia un país del continent Àfrica. La quantitat de gent que mor de falta d’alimentació , de medicaments i de higiene ,etc. També he après per que serveix la RENDA PER CAPITA , LA DENSITAT d’un país. El analfabetisme, la Esperanza de vida que te la gent en Zàmbia.


BIBLIOGRAFIA
http://www.google.com/
La pobresa a Zàmbia
La alimentació a Zàmbia
http://www.google.com/
mapa polític de Zàmbia
mapa polític d’Àfrica
http://www.google.com/
imatges de nens pobres de Zàmbia
http://www.google.com/
La Densitat, Població, Superfície, Creixement anual, Mortalitat infantil, Esperanza de vida, Analfabetisme, PIB total, PIB per habitant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada